Interieur Inspiraties
Steigerhout in je interieur

Steigerhout planken gebruiken voor je interieur

Steigerhout is de trend op houtgebied van de afgelopen jaren. Er zijn vele dingen die je ervan kan maken. Het geeft een industriële look, wat vaak ook goed samengaat met metalen onderdelen. Maar wat kan je allemaal van steigerhout planken maken?

Bank van steigerhouten planken

Een bank maken van steigerhouten planken is heel erg leuk. Zoals bij alle hieronder staande meubelen is alles op maat te maken. Bij de bank kan dit een uitkomst zijn. Wat als je je bank in een lastige hoek wilt hebben staan. Dit is allemaal op maat te maken. Vervolgens ga je kussens shoppen, wat helemaal naar wens is te kopen.

Tafel van steigerhouten planken

Een eigengemaakte tafel is super handig. Hierbij kan je kijken naar de hoogte, lengt en breedte, net wat jij handig vindt. Vaak wordt er bij een tafel gebruik gemaakt van metalen pijpen en verbindstukken. Deze attributen zijn hedendaags bij bijna alle bouwwinkels te verkrijgen.

Steigerhout in je interieur
Steigerhout in je interieur

Kast van steigerhouten planken

Een kast van hout geeft een robuuste en landelijke look. Het leuke aan dit type kast is ook dat de grootte en indeling helemaal zelf te bedenken is. Wanneer de lades groter moeten omdat je meer ondergoed dan T-shirtjes hebt is dit volledig aan te passen. Ook kan er een kast gemaakt worden waarin glas verwerkt wordt. Dit misstaat totaal niet in een woonkamer.

Kledingrek van steigerhouten planken

Bij dit type kast zal je voornamelijk met metalen buizen werken, zodat je kleding aan hangers opgehangen kan worden. Met de steigerhouten planken kan er onderaan plateaus worden gemaakt waarop shirtjes, schoenen of ondergoed gelegd kan worden.

Personaliseren

Er zijn vele meubels te maken van steigerhout. Omdat hout zaagbaar is, kunnen alle meubels op maat worden gemaakt zoals jij het wilt. Daarnaast kunnen ook alle meubels gepersonaliseerd worden met verf. De meest gebruikte kleuren hierbij zijn: wit, grijs en grijs/blauwe kleuren.

Categorieën