Interieur Inspiraties

Roze in de kinderkamer

Heb jij thuis ook zo’n echt meisje rond lopen? Zolang we weten is Rose vaak nog steeds de lievelingskleur van meisjes, zo nu en dan komt echt heel voorbij een keertje oud groen maar roze blijft altijd de favoriet en weer terugkomen in het modebeeld. Zo ook in de kinderkamer en babykamer, maar hoe gebruik je Roze nu al subtiele kleur voor de kinderkamer. Wij hebben een tip voor je! Gebruikt de kleur roze niet overweldigend, maar kijk bijvoorbeeld met name naar Roze kinderkamer accessoires. En dan beginnen wij met een mooie roze plafondlamp kinderkamer.

Hoe gebruik je roze subtiel?

Misschien wil je wel een roze meisjes kamer maken voor jouw kleine meid of vind jouw kleine stoere vent roze ook heel erg leuk. Maar zelf ben je helemaal niet zo dol op roze, dat kan natuurlijk. Kies er dan voor om alle muren in een neutrale kleur te verven, op de vloer kun je kiezen voor laminaat of vloerbedekking. Gewoon mee in de vloerbekleding van de rest van de verdieping.

Nu ga je zoeken naar leuke roze kinderkamer accessoires. Bij Dreumes enZo hebben ze hier een aparte inspiratie kamer voor gemaakt, vol met zoete roze accessoires, posters en meer artikelen. Maar wellicht doet bijvoorbeeld een geheel roze Barbie paradijs al genoeg wonderen. Ook al weten we dat niet iedereen even dol is op deze nostalgische vriendin.

Maar het loont om rekening te houden met de spullen die sowieso in de kinderkamer of babykamer terecht gaan komen. Verder kun je het roze in de kamer brengen door bijvoorbeeld een leuk dekbedovertrek voor kinderen of posters aan de muur.

Oude meubels roze verven

Ben je nog op zoek naar meubels voor de kinderkamer? En ben je zelf best handig en/of creatief? En heb je dan ook nog een beetje tijd over? Nou dan is het echt heel erg leuk om wellicht zelfs samen met je kind een oud meubel op te knappen en lekker roze te verven. Denk hierbij aan een houten stoel, een kist of wellicht zelfs een bureau. Maar ook een compleet bed of leuk nachtkastje kun je goed in de gewenste roze kleur verven. Deze oude meubels vind je bijvoorbeeld bij de kringloop of via het internet op tweedehands verkoopplaatsen. Daarnaast kan het ook lonen om eens rond te vragen bij vrienden en/of familie. Wie weet hebben zij nog iets op de zolder staan.

In ieder geval is het niet moeilijk om op deze manier leuk samen een roze kinderkamer te maken.

Categorieën