Interieur Inspiraties
Design bureaustoelen

Design bureaustoelen kopen: handige tips!

Design bureaustoelen zijn tegenwoordig enorm populair. Niet alleen op kantoren wordt er vaak gekozen voor design bureaustoelen, maar ook in trendy interieurs wordt er vaak gebruikt gemaakt van een design bureaustoel als eyecatcher! 

In dit artikel vertellen wij meer waarop je moet letten bij het kopen van een of meerdere design bureaustoelen. Daarnaast brengen we je ook op de hoogte van de laatste trends op dit gebied!

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Bij het kopen van design bureaustoelen is het natuurlijk belangrijk om niet alleen te letten op de uitstraling. De stoelen moeten natuurlijk ook comfortabel zitten. Daarom is het belangrijk dat de stoelen ergonomisch zijn. Ergonomische bureaustoelen zijn verstelbaar en kunnen helemaal naar wens afgesteld worden. Door de stoel helemaal naar je lichaam af te stellen zit je in een gezonde werkhouding en zal je veel minder lichamelijke klachten ervaren.

Laatste design bureaustoelen trends

Design bureaustoelen zijn tegenwoordig enorm gewild. De uitstraling van een bureaustoel is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. De laatste trends van dit moment voor trendy bureaustoelen zijn:

Minimalistisch design

Tegenwoordig hoor je steeds vaker: minder is meer. Zeker bij interieur design is dit een veel gebruikte term. Ook als het gaat om bureaustoelen dan is een minimalistisch design erg populair. Minimalistische modellen zijn vaak uitgevoerd in de kleuren: zwart, grijs en wit. Het minimalistische design is ook nog eens tijdloos. Wat natuurlijk altijd goed is!

Robuust design

Deze trend is helemaal het tegenovergestelde van de minimalistische trend, namelijk robuuste bureaustoelen. Vooral als je op zoek bent naar een bureaustoel dan kiezen veel mensen voor een mooie robuuste bureaustoelen die meteen in het oog valt. De meeste robuuste design bureaustoelen hebben een industriële uitstraling. Wat op dit moment een trend op zich is!

Natuurlijke uitstraling

Steeds vaker worden er objecten met een natuurlijke look gebruikt in trendy interieurs. Ook bij bureaustoelen merken wij dat stoelen met een natuurlijke uitstraling steeds populairder worden. Denk aan design bureaustoelen met grof linnen, leer of metaal. Dit zijn allemaal materialen met een natuurlijke uitstraling.

Frisse en zachte tinten

Vind je zwarte of witte bureaustoelen een beetje saai? Past dit niet bij de rest van het interieur? Of wil je gewoon meer kleur in de ruimte? Op het gebied van kleuren zijn frisse en zachte tinten erg trendy. Denk hierbij aan mintgroen of andere zachte pasteltinten. Het aanbod van design bureaustoelen in deze zachte tinten is beperkt, maar ze zijn er zeker wel!

Categorieën