Interieur Inspiraties

4 tips voor het kiezen van een vloerkleed

Is het tijd om een kamer compleet te vernieuwen of wil je gewoon eens een andere ondergrond? Dan kan het heel leuk zijn om een nieuw vloerkleed te leggen. Er zijn alleen zoveel verschillende keuzes: tapijten in één kleur, een perzisch tapijt, dikke en dunne vloerkleden… Wat past er nu in het beste in jouw woning? In dit artikel vind je vier tips voor het kiezen van een vloerkleed. 

Tip 1: Bepaal het formaat van het tapijt

Voordat je een tapijt gaat uitzoeken is het slim om eerst te kijken welk formaat je nodig hebt. Je kunt een tapijt in de hele kamer leggen of slechts in een gedeelte van de kamer. Belangrijk is dat de alle pootjes van de meubels die op het tapijt staan er op staan, dus niet slechts voor een deel. Op die manier maak je er één mooi geheel van.

Tip 2: Kies de structuur

Vervolgens is het tijd om te kiezen wat voor structuur het vloerkleed moet hebben. Hoogpolige vloerkleden voelen lekker zacht aan en geven de kamer een wat meer nonchalante uitstraling. Wel is het vaak lastiger om dit goed schoon te houden. Laagpolige tapijten zijn makkelijker schoon te houden en geven de kamer juist een nettere look. 

Tip 3: Bepaal welke print en kleur je wilt

Een vloerkleed met een print kan ontzettend leuk zijn, zeker in een vrij neutrale en nette kamer. Als de kamer echter al erg druk is, kan een vloerkleed met print weer net te veel zijn. Daarbij laat het de kamer vaak ook niet echt groter lijken. Bepaal aan de hand van de rest van de kamer welke print je wilt. Houd hier ook rekening mee bij het kiezen van de kleur. Het tapijt hoeft niet dezelfde kleur als de muren te hebben, maar het is wel leuk als er wat accessoires met dezelfde kleur in de kamer staan.

Tip 4: Vergelijk verschillende tapijten

Zodra je weet wat voor tapijt je ongeveer wilt, kun je hiernaar op zoek gaan. je zult niet altijd direct het vloerkleed vinden dat je wenst. Misschien zul je wat concessies moeten doen. Je hoeft ook niet alleen naar nieuwe tapijten te kijken, maar je kunt ook eens onderzoeken of een vintage tapijt iets voor je is. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd goed om op de prijzen te letten.

Categorieën