Interieur Inspiraties
woontrends

3 terugkerende woontrends

Velvet

Je houdt ervan of je haat het; velvet. De stof zien we al jaren in de interieurwereld. Het ene jaar meer dan het andere, maar dit jaar mogen we weer!

De Engelse term ‘velvet’ wordt in het Nederlands vertaald naar fluweel en in het Frans naar velours. Velours wordt anders bewerkt dan velvet waardoor er een klein zichtbaar verschil is. Velours is doorgaans zachter maar minder glanzend.

We zien dat deze zachte stof voornamelijk gebruikt wordt voor banken, stoelen en kussens. Vaak in retro zoals okergeel, oudroze, petrol blauw en warme kleuren als bordeaux rood en donkergroen.

Planten

Het ziet er niet alleen sfeervol uit, het is ook nog een super goed voor de gezondheid!

In plaats van een klein bosje bloemen op tafel mag je interieur nu ook grote, ruige planten bevatten.

Vooral in de industriële en Scandinavische inrichting is dit echt een must.

Welke planten moet ik kiezen?

Er zijn een aantal planten die naast hun leuke vorm ook luchtzuiverend zijn.

De Kentiapalm is zeer geschikt als kamerplant. Het is een vrij grote, struikvormige plant met luchtzuiverende eigenschappen.

We kennen de Sansevieria. Deze is kleiner van formaat en daardoor geschikt in elke ruimte van het huis. Vooral in de slaapkamer want deze bijzondere plant produceert vooral ’s nachts veel zuurstof.

De Dracaena ‘Cintho’ is ook uitermate geschikt als huisplant doordat ze erg zelfstandig is. Deze plant heeft af en toe wat water nodig. Zet haar op een plek waar lichte plek (geen direct zonlicht) en ze vult je woonkamer met haar sierlijke bladeren.  

Glazen wand

Deze jaren ‘60 trend kwam een aantal jaar geleden weer helemaal terug. Met name in kantoren en werkruimtes zagen we het veel maar tegenwoordig ook veel in woon- en badkamers. De glazen scheidingswand met metalen frame heeft een robuuste uitstraling en staat fantastisch in een industrieel interieur.

Je kunt de wand op maat laten maken; met veel frames, vierkante of rechthoekige glazen; zoals jij het wil hebben!

Categorieën