Interieur Inspiraties
vloercoating garage + troffelvloer

Welke vloer kies je in de garage?

Misschien heb je net een huis gekocht met een garage of heb je je garage al jaren en wil je deze graag een opknapbeurt geven. Zeker als je je garage voor andere doeleinden wil gaan gebruiken dan slechts als opbergruimte kan het goed zijn om hierover na te denken. Als je je garage een fijnere plek om te zijn wilt maken heb je vooral te maken met de muren en de vloer. De vloer draagt voor een groot deel bij aan de sfeer. Welke vloer kies je in je garage en waar moet je rekening mee houden?

Waar moet je op letten?

Om te weten waar de garagevloer aan moet voldoen is het eerst belangrijk om te bepalen waarvoor je ruimte gaat gebruiken? Wordt het een hobbykamer? Ga je er auto’s, motoren of fietsen stallen? Of ga je er een yogastudio van maken. Allemaal hele verschillende doeleinden die om een andere benadering vragen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met vochtigheid. In de garage is het vaak vochtiger dan in andere delen van het huis. Daarom is het belangrijk dat de vloer die je kiest watervast is. Een houten vloer of laminaat is om deze reden minder geschikt. Als je veel met gereedschappen of zware dingen zoals vervoersmiddelen aan de slag gaat is het ook belangrijk dat de vloer slijtvast is. 

Een troffelvloer

Ben je van plan om zware voertuigen te stallen in je garage, zoals bijvoorbeeld je auto, de caravan of je motor? Dan is een troffelvloer een goede optie. Een troffelvloer is een gietvloer van fijngemalen grind vermengd met kunsthars. De troffelvloer bestaat voor een groot gedeelte uit epoxy, een zeer hard materiaal waardoor de vloer bestand zal zijn tegen zware belasting. Ook met het oog op vochtigheid is een troffelvloer een goede keuze. Een troffelvloer is waterbestendig en daarom geschikt voor het gebruik in natte ruimtes.  

Vloercoating

Ben je van plan om veel met gereedschappen en chemische middelen te werken in je garage dan is vloercoating garage ideaal. Een garagevloer coating biedt een goede beschermlaag voor de vloer van de garage. Een ander bijkomend voordeel is dat vloercoating de garage een schone en nette look geeft, maar toch is de vloer bestand tegen de aanwezigheid met vloeistoffen zoals vet, olie of bezine. Een ander voordeel van vloercoating is dat het in vele kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor kun je van je sombere donkere garage een heldere en frisse ruime maken.  

Categorieën