Interieur Inspiraties

Welke gietvloer past het best bij een landelijk wonen

Leer hoe en waar je de gietvloer kunt gebruiken. Zie ook de voordelen van het gebruik ervan in de decoratie van uw huis. Zo haalt u het beste uit deze kosteneffectieve optie.

Wat is gebrand cement en hoe breng je het aan?

De gietvloer heeft een grijstint die sterk lijkt op die van sierbeton. Het is een mengsel van water, cement en zand. En het kan worden gebruikt op verschillende plaatsen, zoals vloeren, muren, plafonds en werkbladen.

Deze mortel wordt met behulp van spatels aangebracht. Na het “brandproces”, gemaakt met het cementpoeder, wordt de textuur geëgaliseerd, met het materiaal nog vers. Om de coating het betonlook gietvloer te laten krijgen, wordt ten slotte een waterdichtingshars aangebracht, ter bescherming tegen vocht en vuil.

Het materiaal moet worden aangebracht op gladde en schone oppervlakken, om een uniforme en hoogwaardige textuur te verkrijgen.

Voordelen van het gebruik van gietvloer voor decoratie

Voordelen van het gebruik van gebrand cement in de decoratie
Dit type coating wordt veel gebruikt in de meest rustieke en ook industriële omgevingen. Maar door zijn neutrale toon en veelzijdigheid kan het worden toegepast in de samenstelling van andere stijlen, van de meest klassieke tot de meest hedendaagse, in de eenvoudigste omgevingen en ook in de meest verfijnde, waardoor het een vleugje moderniteit en elegantie brengt in elke ruimte.


Als u van sterke en contrasterende kleuren houdt, maar tegelijkertijd een harmonieuze decoratie op prijs stelt, kunt u ervoor kiezen om de muren of de vloer van uw woonkamer, slaapkamer of keuken te bedekken met gebrand cement en kunt u investeren in meubels of kleurrijke decoratie-elementen. Het resultaat zal een harmonieuze en evenwichtige omgeving zijn, net als de omgeving die je zeker als inspiratiebron hebt.

Daarnaast kunt u de gietvloer kleuren veranderen door het aanbrengen van kleurpoeder op het mengsel, er zijn vele kleuren die u kunt kiezen.

Voor een resultaat met een grotere duurzaamheid en kwaliteit, zonder vlekken en variaties in de gietvloer kleuren, denk er altijd aan om een gespecialiseerd personeelslid te zoeken om de dienst uit te voeren.

Naast het verlaten van de omgeving met een elegante en aangename uitstraling, is gebrand cement een uitstekende bedekking optie voor degenen die niet veel tijd hebben om te investeren in het schoonmaken van hun huizen. Zelfs al is het een structuurlaag, het heeft een oppervlak dat het moeilijk maakt om vuil op te hopen.

Bovendien, omdat het een coating is die in principe wordt gevormd door een mengsel van cement, zand en water, lage kosten, grotere duurzaamheid en eenvoudig onderhoud, is gebrand cement zeer aangewezen voor mensen die hun huizen willen hervormen, maar een beperkt budget hebben, of ook voor degenen die niet veel willen uitgeven aan de hervorming.

Categorieën