Interieur Inspiraties

Waarom nou een kunstpalm?

Voor de meeste van ons is waarschijnlijk een palmboom een iconisch voorwerp omtrent een tropisch gevoel, we zien die witte stranden en blauwe lucht met wat palmbomen al voor ons. Dit gevoel is ook te creeëren in uw tuin, door dat iconische toe te voegen, een kunstpalm. Door die te combineren met wat andere voorwerpen loopt u straks in uw eigen paradijs! Een andere reden waarom we specifiek over een KUNSTpalm praten is het feit dat het onderhoud zo goed als wegvalt in vergelijking tot een organische palm. 

Vormgeving in de tuin

Om zo’n plant een plekje te geven in de tuin kan op best veel manieren, neem bijvoorbeeld een grote plantenbak die matched met eventuele bestrating in uw tuin. Deze planten komen echt tot leven als er soortgelijke planten zoals vetplantjes om de plant zijn gepoot, in een grote plantenbak bijvoorbeeld. De soorten steen die gebruikt worden in uw tuin spelen ook een rol, deze plant geeft een luxe look aan de tuin als deze gecombineerd wordt met verschillende soorten lei steen. Als achtergrond van uw tuin is bijvoorbeeld een strak geknipte heg of een houten beschutting geschikt.

Onderhoud van een kunstpalm

Kunstplanten in het algemeen zijn zeer onderhoudsarm, dat komt door het feit dat ze natuurlijk niet leven en niet gemaakt zijn van organisch materiaal. Dit neemt de behoefte van zonlicht en water weg bij zulke planten. Uiteraard wordt een kunstpalm wel bij voorkeur in aarde gepoot, daar hoeft slechts het onkruid van verwijderd te worden. 

Categorieën