Interieur Inspiraties

Tegels bestellen

Als je kiest voor tegels op de muur of vloer dan heeft dat veel voordelen. Een tegel is onderhoudsvriendelijk en kan tegen een stootje. De laag van een keramische tegel is namelijk zeer kras- en stootbestendig. Daarom is een tegel ook zeer geschikt om op de vloer te plaatsen en op plekken als in de keuken. Wanneer je op zoek bent naar een tegel voor in huis dan kun je zeker veel vinden. Je kunt dan ook voordat je tegels wilt kopen inspiratie opdoen op internet en in magazines. Als je dan een showroom inloopt, heb je al een beetje een idee wat goed gaat staan in jouw huis. 

Verschillende soorten tegels

Als je op zoek gaat naar nieuwe tegels is alles natuurlijk afhankelijk van de ruimte waarin je de tegels gaat plaatsen. Zo pas je de grootte van de tegel aan aan de ruimte. Een te grote tegel kan in sommige ruimtes misstaan. Kijk hier goed naar of overleg met een medewerker van de showroom, soms hebben zij ook passende ideeën. Naast de grootte van de tegel kun je ook kijken naar de vorm. Soms kan een afwijkende vorm zeer goed staan, denk aan hexagon tegels, arabesque varianten of exemplaren met een houtlook. Nu je weet welke grootte je wilt, kun je ook kijken naar combinaties. Ben je op zoek naar één soort tegel of een combinatie van designs?

De voordelen van vloertegels

Vloertegels hebben veel voordelen. Deze staan bekend om hun onderhoudsvriendelijkheid. Daarnaast zijn ze zeer krasvast en kunnen ze tegen een stootje. In tegenstelling tot laminaat krijg je niet meteen een deuk wanneer je iets op de grond laat vallen. Ook met het verplaatsen van meubels, lopen op hakken of het hebben van huisdieren is een tegel dus ideaal. Nog een voordeel is dat je door de onderhoudsvriendelijke eigenschappen makkelijk en snel een dweil door huis kan halen. Met kinderen of huisdieren is dit zeker handig. Heb je vloerverwarming? Dan zijn stenen ook de beste keuze. Vloertegels geleiden warmte zeer goed. De stenen worden gelijkmatig warm en houden die warmte ook langer vast. Als vloerverwarming je enige bron van verwarming is dan is dit zeker handig. Zo bespaar je op je stookkosten, en zit je er altijd warmpjes bij.

Verschillende soorten wandtegels 

Wandtegels zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar. Afhankelijk van waar je de tegel wilt plaatsen kun je kijken naar een leuke tegel. Voor deze in de keuken zul je waarschijnlijk kijken naar een wat kleinere tegel. Vaak zie je metrotegels in de keuken, dit past namelijk bij elke keuken. Je kunt ook voor kleine vierkante of langwerpige varianten kiezen. Dit kan in een opvallende kleur zijn of heel wat anders, bijvoorbeeld en roestkleur imitatie. Andere variaties die je vaak in de keuken ziet zijn hexagon, Portugese en arabesque tegels. In het toilet kunnen de stenen zeker groter zijn. Zo zijn er varianten te koop die net zo breed zijn als de zijwand. Dit geeft een bijzonder effect en kan heel mooi staan. Daarnaast heb je standaard maten die variëren van 25 tot 60 cm en de bovengenoemde, bijzondere vormen en mozaïektegels. Voor de badkamer geldt eigenlijk hetzelfde. De maat van de tegels op de wanden kan elke grootte of vorm hebben. Dit is helemaal afhankelijk van je smaak. 

Mochten je nieuwe tegels toch niet helemaal bij je laminaat passen, neem dan eens een kijkje op www.tegelsenlaminaat.nl

Categorieën