Interieur Inspiraties
Raamfolie, je kan er van alles mee!

Raamfolie, je kan er van alles mee!

Uitgekeken op je woonkamer? Tijd voor een make-over! Dit hoeft gelukkig niet zo’n groot karwei te zijn waar je een groot budget voor nodig hebt, want dit kan je al makkelijk en snel oppakken met raamfolie. Zo heb je binnen no-time een hele andere uitstraling voor je woning. Lees er in deze blog meer over!

Alle soorten en maten


Het leuke aan raamfolie is dat je het eigenlijk zo gek niet kunt bedenken of het is mogelijk. In bijna alle kleuren en designs is wel een folie te krijgen. Daarnaast kun je ook nog eens zelf een design ontworpen, zodat de folie helemaal naar jouw wens is.

Aanbrengen van de folie


Het aanbrengen van de raamfolie is eigenlijk gewoon een simpel klusje. Je hebt geen speciale benodigdheden nodig, je hebt waarschijnlijk alles wat je nodig hebt al in huis: water, een schaar, een spons, een ramenwisser, een watervaste stift en een waterpas. Voor je gaat plakken, poets je de ruit natuurlijk eerst goed schoon en geef je met een watervaste stift aan waar je de poster geplakt wilt hebben. Hierna knip je het juiste formaat folie uit zodat het precies past. Door de ruit nat te maken, zal de folie beter blijven plakken. Nadat de bescherming is verwijderd, kun je de folie tegen de ruit drukken. De ramenwisser kun je eventueel na afloop nog gebruiken als er luchtbellen onder de folie zitten. Door er even overheen te wrijven zullen deze als het goed is verdwijnen.

Niet alleen mooi, maar ook handig


De voornaamste reden dat je raamfolie gaat gebruiken is waarschijnlijk voor decoratie, maar daarnaast is het eigenlijk ook gewoon heel erg handig voor verschillende andere dingen. Raamfolie is namelijk ook inbraakwerend! Je maakt het inbrekers heel lastig om de ruit in te slaan als er goede raamfolie overheen zit. Tot slot geeft het je natuurlijk ook meer privacy, want mensen kunnen minder makkelijk naar binnen kijken. Je kunt verder ook blinderende raamfolie gebruiken voor je autoruiten.

Categorieën