Interieur Inspiraties

Laagpolig vloerkleed voor in je slaapkamer

Veel mensen zijn massaal op zoek gegaan naar een vloerkleed voor in de woonkamer. Ze zijn er eindelijk van overtuigd dat een vloerkleed niet altijd oubollig hoeft te zijn, maar juist net dat beetje extra sfeer toevoegt. Maar hoe zit het met de andere kamers in je huis, zoals je slaapkamer? Ook die kan vaak wel wat extra sfeer en kleur gebruiken. Met een laagpolig vloerkleed voeg je direct kleur en warmte toe en behoudt je de moderne look die je in je interieur wil creëren. Wat wil je nog meer? 

Als je op zoek bent naar een laagpolig vloerkleed: wij hebben een aantal tips voor je zodat jij geen miskoop hoeft te doen!

Pak groots uit met een mooi karpet!

Het gaat het vaakst fout bij het kiezen van het formaat van je nieuwe karpet (een ander woord voor vloerkleed). We zijn vaak te bang dat karpetten te groot zijn voor de ruimte, waardoor we vaak voor (te) kleine vloerkleden kiezen. En dat doet een ruimte niet zo goed, kan ik je vertellen. Dus pak het lekker groots aan! 

Een tip om de grootte te bepalen: ga in de weer met oude kranten. Door deze pagina voor pagina neer te leggen, kun je kijken wat je qua oppervlakte een mooi formaat vindt. Leg er een aantal onder je bed, zodat het vloerkleed niet alleen als opvulling in je slaapkamer ligt. Zo kun je nog wat schuiven. Liever goed voorbereid dan een slechte aankoop omdat het vloerkleed toch net iets te groot/klein was.

Kleur voor je karpet bekennen

Als je eenmaal het formaat hebt gekozen, is het belangrijk om de kleur te kiezen. In de slaapkamer wil je gaan voor rust, dus kies niet voor al te felle kleuren. Rustgevende kleuren zijn blauw, grijs, paars en pasteltinten. Je hebt mooie, egale vloerkleden, maar ook mooie vloerkleden met print. Een karpet met print kan leuk zijn, maar pas op dat de print niet te druk is. 

En wat betreft de kleur: zoek naar een kleur die al veel terugkomt in je slaapkamer. Vergeet daarbij ook niet de kleur van je vloer mee te nemen, want het moet uiteraard wel matchen. 

Instagram en Pinterest staan inmiddels vol met leuke inspiratiefoto’s van mensen die een vloerkleed in hun slaapkamer (of woonkamer, eetkamer of kantoor) hebben. Misschien kun je daar ook nog wat inspiratie uit halen!

Categorieën