Interieur Inspiraties

Je huis winterklaar met isolatie – Bespaar op de energierekening

De dagen worden korter en buiten is de herfst al echt begonnen. De kans is groot dat u de komende weken minder tijd buitenshuis door zult gaan brengen. De herfst is het ideale moment om uw tijd thuis te investeren in het winter klaar en energiezuinig maken van uw huis. Zo bespaard u nog deze winter een hoop energie.

Isolatie voor de winter


De winter is de periode dat wij statistisch gezien het meeste energie in huis verbruiken.
Natuurlijk begrijpelijk, want in de winter heeft bijvoorbeeld de verwarming het ineens een stuk drukker. De herfst is het ideale moment om eens goed door uw huis heen te lopen en op zoek te gaan naar manieren om deze winter minder energie te verbruiken. Wij geven alvast een paar kleine tips waarmee u (zonder grote inspanning of kosten) nog deze winter energie kunt besparen in uw huis.

Manieren van isoleren


Het isoleren van een woning kan op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Hierdoor zal je minder gasverbruiken om je woning warm te krijgen en blijft de warmte ook langer in de woning. In de winter dient deze thermische schil ook voor verkoeling. Het isoleren van een woning kan op veel verschillende manieren. Vraag altijd meerdere isolatie offertes aan.

Tijd voor tochtstrips – stook letterlijk niet voor de buitenlucht


Een van de makkelijkste manieren om energie te besparen is door het plaatsen van tochtstrips. Tochtstrips zijn in iedere bouwmarkt voor een klein prijsje te koop, en zullen zichzelf nog deze terug verdienen.

Bespaar energie door uw radiator optimaal te benutten


Wanneer de belangrijkste bron van warmte uw radiator is, is het verstandig deze warmtebron zo energiezuinig mogelijk te benutten. Uw verwarming straalt warmte aan de voorkant uit, maar meestal ook aan de achterkant. De warmte die u aan de achterkant verliest kan beter besteed worden, en dat is precies waar radiatorfolie u bij kan helpen. Radiator folie zorgt ervoor dat de warmte weer terug uw woonruimte in stroomt, waardoor u optimaal en energie bewust gebruik kunt maken van uw radiator.

Ook uw gordijnen kunnen u helpen bij het besparen van energie


Bent u toe aan nieuwe gordijnen? Dan is het goed om te weten dat ook uw gordijnen mee kunnen helpen bij het besparen van energie. Veel woonwinkels verkopen gordijnen die isolerend werken. Wanneer kiest voor isolerende gordijn zult u minder warmte in uw woonkamer verliezen. Tip; Let op dat uw gordijnen niet voor uw warmtebron hangen. Hierdoor werken gordijnen in uw nadeel omdat de warmte eerst zijn weg door de gordijnen moet weten te vinden.

Uw tip om energie te besparen deze winter

  • Bovenstaande voorbeelden zijn slechts drie manieren waarop u makkelijk en snel energie kunt besparen deze winter. Heeft u zelf een tip waarmee energie op een makkelijke manier bespaard kan worden? Wij nodigen u graag uit uw energie besparende tip met ons te delen.

Categorieën