Interieur Inspiraties

Houtlook tegels geven een oase van rust in je woonomgeving

Als je een stijlvolle sfeer wilt geven aan je keuken, woonkamer of slaapkamer, kun je overwegen om houtlook tegels te plaatsen. Een houtlook vloer is niet alleen mooi, maar is ook erg gemakkelijk te onderhouden. Veel makkelijker dan een echte houten vloer. Daarom geven veel mensen de voorkeur aan deze tegels in plaats van echt hout. Met name in keukens, badkamers of andere ruimtes die nat kunnen worden. De houtnerf in de tegel voegt een natuurlijke look toe aan de keuken of badkamer. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende natuurlijke kleuren, waaronder wit, bruin, beige, walnoot en eiken. De prijs van deze tegels is lager dan die van een echte houten vloer. Bovendien is de vloer onderhoudsarm en duurzaam.

Wat kun je met houtlook tegels doen?

Houtlook tegels zijn populair, onder andere door het enorme aanbod en de talloze toepassingsmogelijkheden. Je kunt deze tegels op vloeren en muren in huis als in openbare ruimtes gebruiken. “Houten” tegels van keramiek zijn ideaal voor keuken of badkamer vloeren omdat ze resistent zijn tegen water. Ideaal in vochtige plaatsen zoals badkamers en keukens, maar ook de hal waar je met natte schoenen binnenkomt. Houtlook ziet er goed uit wanneer het samengaat met marmer, graniet of beton. Deze combinatie tussen een hard, stenen materiaal en de warme uitstraling van hout is uitstekend.

Soorten tegels 

Houtlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, zoals parket, visgraat vloer of plankenvloer. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en je kunt zelf kiezen welke tegel bij jouw smaak en budget past. Door de houtlook zijn dit type tegels beter in andere ruimtes te plaatsen waar eerder tegels geen goede sfeer gaven. Echter ze doen het ook goed in de traditionele plaatsen zoals de keuken en badkamer.

De kosten van een houtlook vloer

De prijs van houtlook tegels is relatief lager dan een echte houten vloer. De reden voor dit prijsverschil is dat hout een product van de natuur is, en dit vrijwel altijd duurder is in vergelijking met de in hoge oplages gefabriceerde producten. Een voordeel van echt hout is dat het uniek in zijn uiterlijk is. Ieder stuk hout heeft zijn eigen unieke karakter. Er zijn nooit twee verschillende stukken hout met precies dezelfde vorm en nerven. Keramische tegels hebben een aantal patronen die je goed moet leggen om dit te maskeren. Ze zijn echter duurzaam en kunnen tientallen jaren meegaan. Dit komt doordat keramiek een sterker materiaal is dan hout en vrijwel niet vatbaar is voor invloeden van buitenaf. 

Dus, waarom kiezen voor houtlook tegels?

Houtlook tegels zijn een ideale keuze omdat ze betaalbaar, aantrekkelijk en uiterst duurzaam zijn. Ze zijn er in verschillende kleuren, designs, vormen en formaten en geven een natuurlijke look aan je interieur. Keramische tegels zijn daarnaast verkrijgbaar met een verschillend design zoals marmer, graniet en andere steensoorten. Zo kun je alle kanten op als je je woonruimte in een nieuw jasje wilt steken. Het plaatsen van deze tegels zal, zeker in combinatie met elkaar, de hele ambiance van de kamer veranderen. Over het algemeen staat een houten vloer warm, huiselijk en gezellig. Wil je meer weten over tegels met houtlook? Je kunt altijd langs een showroom gaan en advies inwinnen van een professional.

Categorieën