Interieur Inspiraties
Foto-in-fotolijst-met-passepartout

Fotografische herinneringen

De duurzaamheid van een digitaal fotoalbum op je laptop hangt af van de kwaliteit van je harde schijf,en de bestandsformaten. Bovendien moet je ook het geheugen hebben om deze allemaal op te slapen. Het is altijd goed om ergens een backup te hebben staan. Een fysieke fotoreeks aan de wand oogt echter mooier, uiteraard.Vereeuwig daarom je naasten en meest gekoesterde herinneringen met hulp van deze online webwinkel voor fotolijsten.

Passe-partouts

Een passe-partout is een kartonnen tussenstuk in je fotokader dat een heel ander cachet kan geven aan je foto. Je kan ze net als fotolijsten evengoed laten maken op maat en kleur, met eventueel extra decoratieve mogelijkheden. Het is als het ware door de lens van de camera kijken om extra aandacht te trekken naar je foto. Ook is deze optie zeer nuttig wanneer je maar niet de perfecte grootte vindt qua kader.

Fotolijsten

Fotolijsten bepalen de presentatie van je foto. Met een waaier aan stijlen en uitvoeringen is een lijst meer dan een recipiënt voor je foto. Zie het echt als een deel van je interieur, als een verlengstuk van de sfeer van je huis. Een mooie collagelijst in de hal, dat is het eerste waar de ogen van bezoekers op vallen.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://www.pexels.com/nl-nl/foto/geassorteerde-schilderijen-op-groene-muur-354939/

Ophangen

Stel, je hebt al het nodige materiaal gekocht, maar je kast en bureau staan al vol foto’s. Je wilt een groot portret liever aan de muur hangen, in het zicht. Afhankelijk van het type kader en gewicht zijn er verschillende mogelijkheden om de foto aan de muur te bevestigen. Is de muur van broze gips, dan kies je uiteraard beter voor een andere soort haak. Je moet dus ook denken aan het type ondergrond, anders kan er permanente schade optreden. Gelukkig bestaan er voldoende oplossingen. Klevers zijn bijvoorbeeld gemakkelijk omdat je je foto daarna nog probleemloos kunt verplaatsen. Dit gebeurt dan zonder beschadiging of muurverf die onbedoeld mee komt.

Categorieën