Interieur Inspiraties

Diamond painting: Alles wat je moet weten

Diamond painting heeft een grote opkomst gemaakt. Steeds meer mensen hebben deze hobby, waarmee veel verschillende eindresultaten te behalen zijn. Er zijn echter ook genoeg mensen die denken dat het een lastige hobby is. Je kunt daarom het beste eerst meer lezen, zodat je daarna goed voorbereid aan de slag gaat. Zo kun je ook goed voorbereid een aankoop doen bij een winkel als Diamond Painting Winkel. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken als je deze hobby uit gaat voeren? Na het lezen van onderstaande informatie weet je precies wat het allemaal inhoudt. 

Diamond painting is borduren met steentjes

Diamond painting is ook wel borduren met diamantjes. Je hebt veel verschillende steentjes die glimmen en die uiteindelijk een mooi schilderij gaan vormen. Doordat er gewerkt wordt met hele kleine steentjes lijkt het een lastige hobby om uit te voeren. Toch valt het allemaal reuze mee. Er staat namelijk aangegeven waar de steentjes geplaatst moeten worden en binnen een korte tijd heb je hier een handigheid in gevonden. Denk daarbij aan het schilderen op nummer. Zodra je eenmaal door had welke kleur bij welk nummer hoorde, was de creatie zo af. Zo werkt het in feite ook met diamond painting. 

Weten hoe je de steentjes neerlegt

Na een beetje oefenen kun je dus goed aan de slag. Ieder schilderij is goed voor een aantal uren werk, waardoor je iedere dag even bezig kunt zijn en aan het einde van de week weer een mooi nieuw schilderij in handen hebt. Begin daarbij met de kleinere varianten, zodat je de handigheid erin brengt. Wanneer je precies weet hoe je de steentjes neerlegt, kun je overstappen naar de grotere varianten. Voor zowel volwassen als kinderen zijn veel verschillende mogelijkheden terug te vinden, waarbij je alleen nog maar hoeft te kijken aan welk thema je je gaat houden. 

Niet knoeien met lijm bij diamond painting

Diamond painting begint daarbij altijd met een canvas. Op dit canvas staat aangegeven welke steentjes er op welke plek geplaatst moeten worden. Zo kun je alles snel plaatsen. Vergeet dan niet om alle steentjes op kleur te sorteren. Dit maakt het eenvoudiger om alles te pakken. Zodra de steentjes gesorteerd zijn, kun je de beschermfolie van de canvas halen. Het is handig om dit stap voor stap te doen, zodat je niet de volledige lijm bloot hebt liggen. De lijm droogt dan namelijk uit en dat is zonde voor het eindresultaat. En je hoeft niet continu met lijm aan de slag te gaan voordat je de steentjes plaatst. 

De gereedschappen gebruiken

Alle steentjes plaats je daarna met de bijgeleverde gereedschappen. Diamond painting gereedschap bestaat bijvoorbeeld uit een pennetje, welke je in de was moet dopen. Met het puntje raak je de bovenkant van het diamantje aan, waarna het steentje in de was blijft plakken. Je kunt het steentje daarna op de daarvoor bestemde plek drukken en even vasthouden. Met de roller ga je er uiteindelijk overheen om alles goed plat te maken en alles extra aan te drukken. 

Op www.diamondpaintingwinkel.com shop je voor al jouw diamond painting benodigdheden!

Categorieën