Interieur Inspiraties
Interieur inspiraties ideeën

De bekendste woonstijlen op een rijtje

Landelijk, modern, klassiek, retro, industrieel of juist een combinatie van deze stijlen? Wij hebben de bekendste woonstijlen voor je op een rijtje gezet.

Modern

Een modern interieur kenmerkt zich door de strakke vormen, rechte lijnen veel licht waardoor de ruimte optisch groter lijkt.

Op de afbeeldingen zie je dat in dit interieur toegankelijke kleuren worden gebruikt als wit, grijs, zwart en taupe. Om het huiselijk te maken wordt vaak gekozen voor een accentkleur die in de accessoires terugkomt.

Klassiek

Dit is hét interieur dat luxe en elegantie uitstraalt. Klassiek wordt ook wel vaak gecombineerd met romantisch. Orde en symmetrie zorgen voor een eensgezindheid.

Qua kleur wordt er vaak gekozen voor taupe, brons, goud en zilver gecombineerd met donkerdere tinten als bruin, grijs en zwart.

De keuze van materiaal komt erg nauwkeurig. Luxe stoffen als velours en fluweel zorgen voor die chique uitstraling die je wilt creëren. Antiek meubilair en veel hout laten dit interieur echt tot zijn recht komen.

Een Chesterfield bank en grote hanglamp boven te tafel mogen niet ontbreken!

Retro

Back to the 70’s, het retro interieur is weer terug van weggeweest. Kenmerken komen uit de vroegere jaren maar door de tijdloze materialen raken ze nooit uit de mode.

We zien veel diepe, warme kleuren als denimblauw, okergeel en smaragdgroen. Smalle ijzeren frames onder het houten dressoir en vintage items vormen deze stijl.

Veel planten, een knalgeel tapijt, wanden met patroontjes en plastic meubelen geven je weer een flashback naar de vroegere jaren.

Dit interieur bevat veel kleuren, vormen en combinaties waardoor het wat druk kan ogen. Als je van rust en overzicht houd is deze stijl niet aan te raden. Maar wanneer je voorkeur uitgaat naar kleurrijk en een beetje gewaagd dan is dit de perfecte inrichting voor jou!

Landelijk

Bij dit interieur wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Hout, steen, dierenvachtjes. Een hertengewei aan de muur, gebloemde stoel en een groot houten dressoir geven mij echt een landelijk gevoel.

Deze stijl gaat enorm goed samen met de ‘romantische’ inrichting, wat roze kussens op de bank en een aantal grote geurkaarsen en je landelijke interieur heeft ineens een heel romantisch tintje. Heel gaaf in een oude, opgeknapte boerderij.

Industrieel

Bij een industriële inrichting denk ik altijd meteen aan een fabriekshal. Robuust, stoer en grove materialen zoals onafgewerkt metaal, ruwe bakstenen en beton. We zien deze stijl veel in combinatie met het Scandinavische interieur.

Je mag bij industrieel het gevoel hebben alsof het al jaren gebruikt is. Fotolijstjes hoeven niet symmetrisch naast elkaar te hangen en wat scheuren en krassen op de vloer voegen bij deze stijl juist wat toe in plaats van dat ze afbreuk doen.

Balken aan het plafond en een versleten leren bank passen perfect in dit plaatje.

Voeg wat hangplanten en een vloerkleed toe en je hebt de perfecte combinatie gemaakt met de Scandinavische look.

Categorieën