Interieur Inspiraties

5 tips voor installatie van een buisventilator

Het is ontzettend belangrijk dat een woning goed geventileerd wordt. Dit doe je om vochtige ruimtes te voorkomen, die een slechte invloed kunnen hebben jouw gezondheid. Dus als je hebt besloten om te renoveren, dan raden wij aan om een buisventilator te kiezen. Lees in dit artikel 5 tips voor het installeren van een buisventilator.

1.     Meerdere afzuigpunten

Doordat een buisventilator heel krachtig is wordt aangeraden om het basiskanaal te scheiden door T-stukken te gebruiken. Bij een buisventilator installeren kun je beter gebruik maken van zijn krachtige kwaliteiten en deze niet teniet doen. Je kunt beter meerdere afzuigpunten in de ruimte plaatsen waardoor de afgezogen lucht verdeeld wordt over diverse roosters. Dit leidt ertoe dat de ventilator sneller en ook beter werkt!

2.     Vaste buis

Als je een ventilator installeert kan je problemen ervaren door de luchtweerstand. De juiste keuze maken in het materiaal is van belang om dit zo veel mogelijk te beperken. Het advies is daarom om te kiezen voor een vaste ventilatiebuis, deze heeft namelijk een hogere weerstand dan een flexibele slang.

3.     Grotere buismaat

Een andere manier om de luchtweerstand te beperken is door een grotere buismaat te kiezen. Bij een buisventilator die een aansluiting heeft van 100mm kun je beter kiezen voor een maat van 125mm. Het verschil in diameter kun je aanpakken door verloopstukken aan de zijkanten van de ventilator te plaatsen. Dit moet je doen aan zowel de uitvoerkant als de aanvoerkant.

4.     Ideale uiteinde

Als je een buisventilator installeert zul je gegarandeerd gebruik moeten maken van bochten en T-stukken. Echter, je bent wel beperkt in je mogelijkheden als je erna een ventilatierooster wilt installeren. Je kunt er beter voor kiezen om een extra ventilatiebuis aan het einde te monteren.

5.     Beste locatie

De meeste mensen installeren een buisventilator in de badkamer. Dit is een logische keuze omdat dit de plek in het huis is waar diverse geuren, condens en vocht moeten worden afgezogen. Je kunt beter zorgen dat het afzuigpunt geplaatst bij de douche het meest krachtigst is en dit wordt bereikt door het rooster zo wijd als maar kan te openen.

Categorieën