Interieur Inspiraties

3 tips voor het inrichten van je woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de plek waar je het meest zult vertoeven. Je wilt hier dan ook een mooie ruimte van maken waar je lekker kunt relaxen. Maar hoe doe je dit nu? Hieronder vind je drie handige tips voor het inrichten van je woonkamer.

Tip 1: Bepaal de indeling

Voordat je meubels gaat kopen en alles op een plek zetten waar het past, is het slim om eerst de indeling van je woonkamer te bepalen. Waar moet de televisie staan? Hoe kun je de bank op de juiste manier voor de televisie plaatsen? Wil je vanaf de bank ook naar buiten kunnen kijken of wil je graag op een stoel bij de open haard kunnen zitten? Stel jezelf dit soort vragen en bepaal aan de hand hiervan de indeling voor jouw woonkamer.

Tip 2: Kies een woonstijl

Om ervoor te zorgen dat je meubilair straks goed bij elkaar past, is het aan te raden om een woonstijl uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een moderne woonstijl met strakke lijnen en neutrale kleuren. Of je kunt gaan voor een industriële look met houten en metalen materialen en beton. Een andere optie is de landelijke woonstijl met natuurlijke elementen en felgekleurde accessoires.

Je hoeft natuurlijk niet een vaste woonstijl te kiezen, maar je kunt ook wat dingen met elkaar combineren. Het fijne aan het kiezen van een woonstijl is dat je een goede richtlijn hebt. Zodra je weet wat jouw woonstijl wordt, kun je kijken naar meubilair en accessoires die hierbij passen.

Tip 3: Kleed de woonkamer aan

Zodra je al het functionele meubilair in de woonkamer hebt geplaatst, ben je eigenlijk nog niet klaar. Om de woonkamer echt sfeer te geven zul je hem ook moeten aankleden. Dit hoeft niet altijd met veel accessoires, zeker niet als je het graag minimalistisch houdt. Maar het is wel goed om wat producten te plaatsen die sfeer geven.

Een industriële of moderne woonkamer kun je heel mooi aankleden met enkele bronzen beelden of met een mooi sculptuur. Een enkele plant misstaat ook niet in een moderne woonkamer. Een landelijke woonkamer kun je extra opvrolijken met wat felgekleurde accessoires – zoals kussentjes en een kleedje – en wat natuurlijke materialen. Kijk eens rond en zoek wat producten uit die perfect in jouw woonkamer passen.

Categorieën