Interieur Inspiraties
Interieur inspiraties DIY

DIY’s voor de feestdagen

Deze DIY’s zijn vooral geschikt voor de dagen rond Pasen en Kerst.

Pasen

Eieren schilderen

Een leuke besteding voor de woensdag middag als de kinderen vrij zijn van school. Ze kunnen zich lekker uitleven met allerlei kleurtjes en figuurtjes.

Tip: kook de eieren van te voren dan zijn ze makkelijker te beschilderen.

Pomponnenboom

Voor deze Do It Yourself heb je veel wol nodig in allerlei kleuren. Bind een draadje om het bolletje en knip de lusjes vervolgens allemaal los. Je krijgt een rond, zacht, fluffy bolletje. Hier naai je een lusje aan zodat je het kunt ophangen.

Misschien heb je nog wel bloempot met siertakken staan en anders kun je deze relatief goedkoop aanschaffen bij de Action bijvoorbeeld.

Hang de vrolijke pomponnetjes op aan de takken en je bent Pasen-proof!

Kerst

Kerstkrans

Voor deze DIY moet je even een boswandeling maken! Wat trouwens helemaal niet vervelend is rond deze tijd van het jaar. Even een frisse neus halen in de prachtige, kleurrijke natuur.
Vergeet geen zakje mee te nemen want alle plantjes, takjes en eikeltjes die je onderweg tegenkomt moet je mee nemen.

Op een ronde oase kun je alles wat je mee hebt genomen decoreren.
Je kunt de krans op tafel op een mooie schaal neerleggen of met een lint aan de voordeur hangen.

Koekjes versieren

Bij winkels als Action, Blokker en Xenos kun je vaak bakmateriaal halen met vormpjes. Dr. Oetker heeft deeg dat de juiste ingrediënten bevat voor de lekkerste kerstkoekjes.

Verdeel het glazuur over de koekvormpjes, gebruik een satéprikkertje om figuurtjes te maken in het glazuur. Om het helemaal af te maken kun je er versiering overheen strooien. En voilà, klaar om de kerst te rocken!

Categorieën