Interieur Inspiraties
woning verduurzamen

Tips om je woning te verduurzamen

Ben jij van plan om jouw woning te verduurzamen? Dan is het belangrijk om een aantal tips te praktiseren en zodoende ervoor te zorgen dat jij bijdraagt aan een duurzame wereld. Een van de stappen die je kunt zetten is het isoleren van jouw woning, waardoor er minder warmte verloren gaat en je minder hoeft te stoken. Verder is de optie om zonnepanelen aan te leggen erg verstandig. Je bereikt hiermee een situatie waarin je op een duurzame manier energie opwekt en tevens winst kunt maken. Verdiep je van tevoren wel in de zonnepanelen kosten, om tot de beste keuze te komen. 

Investeren in jouw woning

Naast het feit dat jij bijdraagt aan minder CO2-uitstoot is het tevens mogelijk om te investeren in jouw woning door voor verduurzamen te kiezen. De investering in zonnepanelen blijft namelijk generaties lang van toepassing. Over tientallen jaren zijn de zonnepanelen nog steeds veel geld waard, waardoor de marktwaarde van jouw woning zal gaan. Daarnaast kun je winst maken over de energie die je opwekt. Dit kun je berekenen bij opbrengst van zonnepanelen per dag. Hoeveel energie je opwekt hangt af van de hoeveelheid zonnepanelen die jij geplaatst hebt en natuurlijk van de zon.  

Warmtepomp

Een andere manier om te kiezen voor verduurzaming is door een warmtepomp te nemen. Hierbij geldt dat je niet meer uitgaat van een cv-ketel in jouw woning, wat een bijzonder vervuilende optie is. Je haalt de warmte uit de lucht of bodem en zo kun jij jouw woning verwarmen op een duurzame manier. Naast een elektrische warmtepomp kun je tevens kiezen voor een hybride warmtepomp, waarbij je meerdere manieren hebt om energie op te wekken en te gebruiken. 

Duurzame manier van leven

Naast de investering in jouw woning is het tevens van belang om een duurzame levensstijl te ontwikkelen, waarbij je minder energie nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld besluiten om vaker een trui te dragen en hierdoor hoef je minder vaak de verwarming aan te zetten. Kies verder voor sterk glas, waardoor de warmte goed binnen blijft. Verder is het verstandig om jouw energiegebruik op te meten en vervolgens stappen te ondernemen om dit gebruik van overtollige energie te verminderen.

Categorieën