Interieur Inspiraties
verhuizen naar Antwerpen

Steeds meer Nederlanders verhuizen naar Antwerpen

Er is momenteel een ware trend gaande in de Benelux. Waar Amsterdam eerst de grootste toename van expats had, begint ook Antwerpen erg populair te worden. Sterker nog; talloze Nederlanders hebben besloten naar deze stad in Vlaanderen te verhuizen. Op een appartement te koop in Antwerpen reageren dus niet langer alleen Belgen. Dit is een curieuze trend, want wat heeft Antwerpen te bieden waardoor zoveel Nederlanders hun eigen land verlaten? In deze blog wordt precies dit vraagstuk aan jou uitgelegd.

Lagere huizenprijzen

De eerste reden waarom Nederlanders kiezen voor Antwerpen als hun nieuwe stad, heeft te maken met de huidige huizenmarkten in Nederland en België. Zoals je waarschijnlijk al weet, is er een groot tekort aan huizen in Nederland. Daardoor is er veel meer vraag dan aanbod, wat resulteert in extreem hoge huizenprijzen. Veel mensen kunnen zich dit niet meer veroorloven, waardoor ze naar andere opties kijken. In Antwerpen zijn de huizenprijzen veel lager, waardoor het aantrekkelijk is om hier naartoe te verhuizen. Benieuwd naar de huizenprijzen en het huidige aanbod? Op de website van Heylen Vastgoed vind je het complete aanbod woningen van dit bekende immokantoor in de provincie Antwerpen.

Men leeft naast elkaar

Een andere beweegreden waarom Nederlandse mensen besluiten om naar Antwerpen te verhuizen, is de manier van leven die je daar tegenkomt. Het verschilt namelijk erg veel vergeleken met de randstad. In Amsterdam zijn mensen over het algemeen veel meer individualistisch. Daardoor ontbreekt er een gemeenschap waar je sterke banden mee op kunt bouwen. In Antwerpen heerst dit gevoel veel meer, waardoor mensen hier voldoening uit halen.

Heerlijk eten en drinken

Tot slot kun je in Antwerpen heerlijk culinair genieten. Het is niet voor niets dat veel Nederlanders een fan zijn van de bourgondische levensstijl, en deze tref je dan ook zeker in Antwerpen. Je vindt hier allerlei restaurants met heerlijke gerechten gemaakt van verse ingrediënten. Daarnaast zijn de prijzen lager vergeleken met Nederland. Ook qua barretjes vind je allerlei diamanten in Antwerpen. Dit geldt niet alleen voor degenen die fan zijn van Belgische speciaal biertjes, maar ook voor degenen die een fervent fan zijn van wijn.

Categorieën