Interieur Inspiraties

Houten huis verven – Soorten verf

Als u uw houten huis wilt gaan verven bent u vast al op de hoogte dat niet alle verf geschikt is om te gebruiken. Maar als u een beetje onderzoek doet komt u er snel achter dat er wel heel veel soorten verf zijn die wel geschikt zijn voor deze projecten. Houten huizen vereisen nu eenmaal net wat extra moeite. Met alleen verf ben je er natuurlijk niet. Zo zijn er ook veel verschillende soorten lakken en coatings die u kunt of moet gebruiken voor u daadwerkelijk aan de slag gaat met de juiste verf.

Binnen of buiten

De eerste vraag is dan ook of u binnen gaat verven of dat u buiten gaat verven. In beide gevallen heeft u een andere soort verf nodig. Zo moet de verf voor buiten geschikt zijn om tegen regenbuien te kunnen maar ook tegen drastische temperatuur verschillen. Binnen zoekt u meer een iets rustigere verf. Hoeft vaak niet geschikt te zijn tegen water of temperatuur verschillen en is dus ook niet zo lastig om te vinden. Wel raden wij aan een verf te kiezen die speciaal gemaakt is om hout mee te verven. Er bestaat speciale verf voor meubels maar er bestaat ook speciale verf voor woonkamers en projecten binnenshuis. Mocht u binnenshuis verven maar dan in de keuken of badkamer is het wel slim om te kijken naar een water bestendige verf, maar ook een verf die tegen kleine temperatuur verschillen kan zodat de verf langer in takt blijft en niet gaan scheuren of af brokkelen.

Wat doet u met de vloer?

Als u een houten vloer heeft weet u waarschijnlijk wel dat u hier iets mee moet doen. Als u niks met de houten vloer doet gaat deze snel verloren. Daarom is het belangrijk dat u deze goed behandeld met een goede lak of zelfs met een dun verf laagje om ervoor te zorgen dat de vloer mooi in takt blijft en meewerkt aan een mooi huis. De lak en verf vinden voor een vloer is niet lastig. Iedere bouwmarkt heeft hier speciale producten voor waardoor u dit binnen no time gedaan heeft. Houten huizen hebben vaak een houten vloer en wij raadden daarom ook per klant de juiste lak en verf aan voor hun eigen huisje.

Verschillende lak

Voor sommige zal het raar klinken maar er zijn verschillende lakken voor verschillende plaatsen in uw huis. Zo heeft de buiten kant een andere lak nodig als de keuken, maar de keuken heeft weer een andere lak nodig als de vloer. Zo kan het soms nog best lastig worden, gelukkig staat u er niet alleen voor. U kunt altijd bij ons advies vragen welke lak of verf goed geschikt is voor u huis maar u kunt ook advies vragen in de bouwmarkt bij een van de medewerkers. Deze medewerkers kennen hun product goed en kunnen u precies vertellen wat welke lak doet en waar deze aangebracht moet worden. Mocht u er echt niet uitkomen kunt u ons altijd bellen of mailen voor advies.

Categorieën