Interieur Inspiraties

Een gezond huis creëren

Werken in een grote stad kan uitputtend en stressvol zijn, om nog maar te zwijgen van de risico’s voor uw gezondheid door de vervuiling. Stel je voor dat je na een lange dag werken naar huis gaat in een vredig en ontspannen huis. Kamerplanten kunnen hierbij van dienst zijn. Zet gewoon wat planten in je huis. Want ze maken je huis niet alleen mooier, maar kamerplanten hebben ook vele andere voordelen om je te helpen je vermoeidheid te verlichten.

Planten maken je meer gefocust

Planten staan erom bekend dat ze achtergrondgeluiden kunnen verminderen, zowel van buitenaf als vanuit de kamer zelf. Studies hebben aangetoond dat planten en hun bladeren geluidsgolven die achtergrondgeluiden veroorzaken kunnen absorberen en reflecteren. Planten zullen je meer focus geven, waardoor je werk efficiënter wordt. Mensen in kantoren met planten zijn ook productiever, maken minder fouten en nemen minder ziektedagen op.

Verminderd stress

Kalmte en rust worden meestal gesymboliseerd als het zijn in een bos. Waarom is dat? Omdat bomen, eigenlijk alle soorten planten, je zowel kalmte als rust geven. Veel aromatherapie geuren imiteren zelfs de geur van planten. Van nature zijn we geboren met een instinct om graag dicht bij bomen en ander groen te zijn. Daarom zal het plaatsen van enkele planten in huis voldoen aan het instinctieve gedrag, waardoor u zich rustiger en stabieler zult voelen. Het creëert ook een gevoel van welzijn, gewoon omdat je natuurlijke behoefte wordt vervuld. Mensen ervaren inderdaad minder stress wanneer er planten in de buurt zijn. Wetenschappers hebben bewezen dat alleen al het zetten van een vaas met bloemen een enorme impact heeft op het stressniveau.

Natuurlijke luchtzuiveraar

Van nature maken planten hun eigen voedsel door fotosynthese proces dat kooldioxide absorbeert uit de lucht en produceert zuurstof als bijproduct. Daarom zal het plaatsen van planten in uw huis u verzekeren van een constante hoeveelheid frisse lucht om in te ademen. Planten zijn in staat om sommige verontreinigende stoffen en vluchtige organische verbindingen in de lucht te zuiveren, zoals benzeen, stikstofdioxide en stof in de lucht. Deze verontreinigende stoffen zijn meestal te vinden in sigarettenrook, tapijten, boodschappentassen en verf. Wie wil er nou geen luchtzuiverende planten in huis na dit gelezen te hebben?

Categorieën